fredag 24. april 2009

Mzungu baa-i!

I dag er det min siste dag på arbeid på CRO. Eg stikk innom på måndag for å sei hade, før me reiser til Kampala. Onsdag kveld går flyet. Eg veit ikkje kva eg skal byrje. Desse månadane har vore så innhaldsrike, så annnleis, så utfordrande, spanande, vanskelege, lærerike og flotte at det er vanskeleg å oppsummere dei med ord.


Eg kjem til å sakne å kunne gå til Namatala å kjøpe chapati om kvelden, å ta boda boda, gange i dei tronge labyrintaktige vegane på marknaden å kjøpe mango, pasjonsfrukt, ananas og fruktar me ikkje ein gong har høyrd om i Noreg til 1 kr stk, til å ha sol frå skyfri himmel kvar dag, ha bananpalmer og avokadotre i hagen, drikke pasjonsfruktjuice og eta samosa og mandazi, gjestfridomen, dansinga, livsgleda, den urokkelege trua på Gud. Men mest av alt kjem eg til å sakne vesle Shalom, Nelima, Nakairo, Iryn, Esther, Nangay, Mercy, Martin, Namonye, Josephine og alle dei andre godungane på CRO og sjølvsagt venner og kollegaer. Fytti eg gruar meg til måndag.

5 kommentarer:

 1. Til og med jeg synes dette er litt trist Marit, men dere må ha en god tur hjem. Og selv om det er trist og dra er det godt å komme hjem også altså. Så skal du ikke se bort ifra at jeg stikker innom Hald en dag;)

  SvarSlett
 2. Marit, selvom du gruer deg så må jeg si at jeg GLEDER meg til du kommer hjem!!
  Gleder meg til å høre om alt.
  Det må nok bli et cafèbesøk i sola i Kristiansand snart.

  SvarSlett
 3. Dette var en dag som måtte komme, men akk så trist når den endelig kommer... Samtidig er det jo fantastisk bra at du gruer deg, og at du syns det er trist å reise hjem. Det forteller jo bare hvor fint du har hatt det, og hvor tett du har blitt knyttet til ungene. Disse ungene er jeg sikker på at du har betydd utrolig mye for. Mange av dem trenger så veldig at noen vil knytte seg til dem, ha dem på fanget, bry seg om dem og leke med dem. Selv om du reiser, er jeg sikker på at minnet om deg og Eline kommer til å bety masse for dem fremover, sånn at de kan fortsette å føle seg verdifull.

  Dere får helt sikker mange gode ord med dere på vegen på mandag. Ta det til dere, det er helt sikkert fortjent, og det er godt å ha med seg.

  Takk for en god innsats for barn som virkelig trenger oppmerksomhet og kjærlighet!

  SvarSlett
 4. Hei Marit.
  Student UIA. Lagar ei prosjektoppgåve om Strømmestiftelsen. Vil m.a. seie noko om Act Now. Stiftelsen har tipsa meg om din blogg. Har tillate meg å vise til den på ei av sidene i min ipublish blogg.Om du går inn på annbjorgmoe.ipublish.no på menyen Act Now finn du lenke til din blogg. Håper det er i orden?
  Gje meg ein kommentar. Om lettare for deg: Min blogg her annbjrgmoe.blogspot.com

  SvarSlett
 5. Heisann! sø koseleg at du ville bruke bloggen min =) Lukke til vidare med oppgåva di!

  SvarSlett